Impactanalyse WOO, WEP, WMEBV en WDO

Impactanalyse WOO, WEP, WMEBV en WDO

logo van de gemeente Land van Cuijk
Peter Janssen
Peter Janssen
Cas Bakker
Cas Bakker
Ten Hendriks
Ten Hendriks

Impactanalyse WOO, WEP, WMEBV en WDO bij Gemeente Land van Cuijk

Vellekoop & Meesters deed in opdracht van gemeente Land van Cuijk een impactanalyse op de invoering van een viertal wetten.

Er komt veel op gemeenten af deze periode. Veel wetten omtrent de digitale dienstverlening en een transparante overheid zijn in de afgelopen jaren ingevoerd, of worden in de komende jaren ingevoerd. Dit project richt zich op een impactanalyse van vier belangrijke wetten: de Wet Open Overheid (WOO), Wet Elektronische Publicaties (WEP), Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer (WMEBV), en de Wet Digitale Overheid (WDO).

Doormiddel van een grondige analyse van de wetten en de product- en dienstverlening van de Gemeente Land van Cuijk hebben we inzichtelijk gemaakt wat de gemeente moet en kan doen om aan de wetten te voldoen en de digitale dienstverlening voor burgers en bedrijven te optimaliseren. De analyse omvatte het in kaart brengen van alle producten die de gemeente aanbiedt, het afnemen van interviews met alle teams binnen de organisatie en het koppelen van bestaande informatie aangeboden door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Bijeffect van deze aanpak is bewustwording in de lijnorganisatie over deze wetten en de consequenties hiervan voor de gemeente.  

Doormiddel van een integrale aanpak (dus de vier wetten als één geheel te zien) kunnen we er voor zorgen dat de implementatie van de wetten zo efficiënt mogelijk verloopt. Samen met de gemeente ontwikkelen we  een implementatieplan dat de gemeente niet alleen in staat stelt te voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook bijdraagt aan een efficiëntere en meer burgergerichte overheid.

Projecten

Enterprise architect

Implementatie exportbeperkingen

Impactanalyse WOO, WEP, WMEBV en WDO

Harmonisering applicaties en rijksvastgoedprocessen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Ontwikkelen pandemische paraatheid

Optimaliseren processen asielketen

Programma Wet Straffen en Beschermen

Lead Architect programma Ketenvoorzieningen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken