V&M Geeft!

Jos Overbeek

Jos Overbeek

Xandra Maan

Xandra Maan

V&M Geeft

Collega’s die in de afgelopen periode de meeste stappen hebben gezet voeren de ranglijst aan van V&M Beweegt! Zij mogen vervolgens een goed doel pitchen aan de collega’s. De twee goede doelen die na afloop van de pitch de meeste stemmen krijgen, ontvangen van Vellekoop & Meesters een gift: V&M Geeft! Dit keer zijn dat Stichting Tegenkracht en Metakids.

Stichting Tegenkracht (via Jos Overbeek)

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. Sportmedisch verantwoord en naar jouw eigen wensen. Je krijgt het vertrouwen in eigen kunnen terug. Blijf in beweging. Sporten helpt je tijdens de wedstrijd van je leven. Tegenkracht is er voor mensen met kanker vanaf het moment van diagnose. Kankersoort of leeftijd zijn niet van belang. Tegenkracht is er voor iedereen.

Jos, waarom Stichting Tegenkracht?

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat kanker en de behandeling doet met iemands conditie, maar ook met het vertrouwen in je lichaam. Van alle kanten krijg je goed bedoeld advies om wel te blijven bewegen, maar hoe moeilijk is dat wanneer je als de trap op loopt al een hartslag van 180 hebt? Wat kan je dan wel? Wanneer doe je te veel? Hoe zorg je dat je ‘fit’ genoeg klaarstaat voor de volgende slopende behandeling?

Stichting Tegenkracht gaf het duwtje om onder professionele begeleiding de eerste stapjes te zetten. Doordat zij zorgen voor het proces en papierwerk, komt de focus puur op het herstel. En hoewel dat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat, heeft de begeleiding echt enorm geholpen om op de been te blijven. Uiteindelijk zelfs dat binnen een jaar die hartslag van 180 weer gehaald werd, maar dan pas bij de finale van een 1/8 triathlon!

https://www.tegenkracht.nl

Metakids (via Xandra Maan)

Metabole ziekten (stofwisselingsziekten) zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Maar bijna niemand weet het. Vaak wordt een ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. Dit is niet nodig. Onderzoek geeft kinderen een kans. Als er vaart gemaakt wordt met noodzakelijk onderzoek, zijn vrijwel alle metabole ziekten binnen 25 jaar behandelbaar. Metakids werft fondsen zodat alle kinderen met een metabole ziekte behandeld kunnen worden.

Xandra, waarom Metakids?

In 2015 werd mijn 10 maanden oude neefje ernstig ziek. Na maanden onderzoek en onzekerheid belde mijn zus om te vertellen dat hij een stofwisselingsziekte, het syndroom van Leigh, heeft. Ik was opgelucht en vroeg of hij de rest van zijn leven op dieet moest. Die reactie blijkt toonaangevend voor de onbekendheid van deze ziekte. Het syndroom is namelijk een degeneratieve ziekte met een slechte prognose: de meeste kinderen worden slechts 3 tot 8 jaar oud. Er zijn (gelukkig) wel uitzonderingen tot 18 jaar bekend.

De impact van de ziekte op het leven van mijn neefje, het gezin van mijn zus en de hele familie is groot. De kennis dat zijn ziekte niet te genezen is, progressief is, en zal zorgen voor vroegtijdig overlijden, is niet hoopvol. Mede daarom ben ik ben ongelooflijk trots op mijn zus en zwager, die met zoveel kracht en positiviteit mijn neefje (en nichtje) een fantastische jeugd geven en ondanks de beperkingen superveel met hem ondernemen.

Met hulp van Metakids hoop ik dat stofwisselingsziektes in de toekomst behandelbaar of te voorkomen zijn en zo een minder grote impact hebben op de levens van al die gezinnen met zieke kinderen. Mijn pitch uitsmijter was: “Aangezien zij niet kunnen lopen, laten wij dat dan voor hen doen”.

https://www.metakids.nl

Projecten

Epic owner domein gegevens

Adviseur Integrale Beveiliging

Financiering 13 wekenecho

Ontwikkelen standaarden omgevingswet

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Ontwikkelen pandemische paraatheid

Information Engineer en XML-contentspecialist

Financiering 13 wekenecho

Epic owner domein gegevens

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken