Vacature informatiemanager

Onze vacature informatiemanager is iets voor jou als je in staat bent dringende informatiebehoeften aan te wijzen en op die manier processen te verbeteren. Je bent een manager, dus een verantwoordelijke functionaris met een team van informatieanalisten die je begeleidt. Jouw team streeft naar perfectie en met jou als leider is dat een realistisch streven. Door informatiebehoeften aan te wijzen, data te analyseren en vervolgens je conclusies te presenteren help je bedrijven beter te worden en te groeien. Werken bij Vellekoop & Meesters (V&M) betekent dat je voornamelijk voor overheidsinstellingen en non-profit organisaties komt te werken en dus ook maatschappelijk een verschil kunt maken.
 

Wat jij van ons krijgt

Wat we van jou verwachten

Werkzaamheden

"Als je het leuk vindt om met jouw werk bij te dragen aan de maatschappij, en je het een uitdaging vindt om behendig met bureaucratie om te gaan om verandering teweeg te brengen, dan is dit een baan voor jou."

Onze vacature informatiemanager

Er zijn meerdere vacatures voor informatiemanager te vinden, maar V&M is een adviesbureau waarbij je opdrachten ontvangt die je zeker een jaar bezig houden. Tijdens dat jaar staan we nauw in contact en krijg je begeleiding van je manager over de voortgang. Je krijgt eerlijke en positieve feedback, coaching en mentoring en je wordt opgeleid en gecertificeerd in relevante technieken en methoden. Je werkt nauw samen met andere V&M collega’s, zoekt continu naar oplossingen voor vraagstukken en brengt daarover een haalbaar advies uit naar je opdrachtgever. Terwijl je daar werkt bouw je een band op met je opdrachtgever, leer je exact over wat ze nodig hebben en zoeken en werken jullie samen aan groei en verbetering.

 

Wat verwachten wij van jou?

Aangezien wij voornamelijk werken met maatschappelijk betrokken organisaties, willen we van onze kandidaten zien dat ze hart hebben voor hetzelfde doel. Alle medewerkers van V&M zijn slim, doordacht en scherp en jij bent daar geen uitzondering op. Een academische opleiding in een relevant onderwerp is een vereiste, zowel als een interesse in bedrijfskunde. We zoeken iemand met minimaal 3 jaar relevante ervaring in een soortgelijke omgeving, met voorkeur in een leidinggevende functie. Ben jij deze persoon? Reageer dan op deze informatiemanager vacature en je komt in aanmerking voor een glansrijke carrière bij V&M.

Over ons

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau met ruim 25 jaar ervaring bij met name overheid en not-for-profit organisaties. Onze adviseurs analyseren en realiseren oplossingen voor complexe organisatie-, innovatie- en informatievraagstukken. Informatiehuishouding speelt een centrale rol om organisaties en procesketens beheersbaar en optimaal te laten functioneren.

Groeipad

Je wordt opgeleid en gecertificeerd in gangbare methoden en technieken, zoals Prince2 en Agile Scrum, SAFe, TOGAF. Het interne IRIS-raamwerk biedt methoden en technieken om klantvraagstukken gestructureerd en gedegen aan te pakken. Naast een intensieve IRIS-Essentialsopleiding zijn er geregeld interne IRIS-verdiepingssessies. Op basis van je eigen ambitie kun je jezelf specialiseren in een specifieke rol.

Collega's aan het woord

Jos Overbeek (38) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil geen nummer zijn bij een groot consultancybureau en bij een bedrijf werken waar je zichtbare resultaten kan boeken die ertoe doen. Vind het belangrijk dat je naast het advies ook de uitvoering meemaakt (tot de nazorg aan toe).

Wat heb je gestudeerd?
Informatiekunde in Tilburg

Wat doe je in je vrije tijd
Hardlopen, naar buiten, strand

Xandra Maan (31) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De drive om op inhoud en analyse de beste te zijn wordt gecombineerd met een zeer goede sociale band onder de collega’s. Daardoor voelde ik mij binnen een korte tijd al echt thuis in onze organisatie.

Wat was je vorige baan?
Customer Journey Expert bij ING

Wat doe je in je vrije tijd
Floorball, wandelen met de hond en bordspellen spelen

Rogier van Dam (46) - Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens een werkcollege maakte ik een informatieplan. De docent vond het goed en vroeg of ik bij zijn adviesbureau wilde werken; een groeiend team van ambitieuze adviseurs. Sindsdien ben ik telkens doorgegroeid.

Wat was je vorige baan?
Student assistent

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, gamen en smarthome

Verloop sollicitatieproces

Telefonische kennismaking
Kennismakingsgesprek met twee collega’s
Casusbespreking met twee collega’s
Arbeidsvoorwaarden-gesprek
Welkom!

Lijkt het je wat om bij ons te werken?

Projecten

Portfoliomanager Digilab & Senior adviseur programma Realisatie Interbestuurlijke Datastrategie

Business analyse implementatie NIPT

Ontwikkelen standaarden omgevingswet

Harmonisering applicaties en rijksvastgoedprocessen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Portfoliomanager Digilab & Senior adviseur programma Realisatie Interbestuurlijke Datastrategie

Programma Wet Straffen en Beschermen

Financiering 13 wekenecho

Enterprise architect

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken