Vacature informatieadviseur

Vellekoop en Meesters (V&M) is een onafhankelijk adviesbureau dat professionals voornamelijk inzet bij overheidsinstellingen en non-profit organisaties s. Onze professionals zetten zich in tijdens het gehele proces van oplossingsontwikkeling en blijven daarom vaak minimaal een jaar bij de opdrachtgevers. Je wordt deel van de organisatie, krijgt de kans om je echt te ontwikkelen en relaties te ontwikkelen. Wij geloven dat dat de beste manier is om succesvol te zijn en je project goed af te ronden. Uiteraard krijg je van ons alle steun en hulpmiddelen die je nodig hebt.
 

Wat jij van ons krijgt

Wat we van jou verwachten

Werkzaamheden

"Als je het leuk vindt om met jouw werk bij te dragen aan de maatschappij, en je het een uitdaging vindt om behendig met bureaucratie om te gaan om verandering teweeg te brengen, dan is dit een baan voor jou."

De vacature informatieadviseur

Als informatieadviseur is je belangrijkste taak om naar aanleiding van de behoeften en de wensen van de klant requirements op te stellen of andere informatieanalyses uit te voeren. Om dat te doen voer je analyses uit van huidige informatiesystemen en bedrijfsprocessen of –structuren. Daarnaast breng je advies uit over procesverbeteringen, stel je business cases op, en implementeer je nieuwe processen. Het kan natuurlijk per opdrachtgever verschillen op welke werkzaamheden de nadruk ligt. Binnen V&M staat er altijd een collega klaar om samen te sparren of een peer-review uit te voeren, dus je staat er nooit alleen voor.

 

Dit heb je nodig

Als jij solliciteert voor de functie van informatieadviseur, dan verwachten wij het één en ander van jou. Niet alleen heb je een relevante hbo- of wo- opleiding, maar we zoeken ook naar iemand met enkele jaren werkervaring op het gebied van informatiemanagement, -analyse, -beveiliging en/of –architectuur. Bij voorkeur bij een overheids- of non-profit organisatie. Daarnaast heb je uitstekende analytische vaardigheden, ben je resultaatgericht en communicatief sterk. Daar herken je een echte V&M-er namelijk aan. Als je maatschappelijk betrokken bent, van een uitdaging houdt en de steun van V&M wilt benutten om jezelf te ontwikkelen, dan is de rol van informatieanalist bij V&M een match voor jou.

Over ons

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau met ruim 25 jaar ervaring bij met name overheid en not-for-profit organisaties. Onze adviseurs analyseren en realiseren oplossingen voor complexe organisatie-, innovatie- en informatievraagstukken. Informatiehuishouding speelt een centrale rol om organisaties en procesketens beheersbaar en optimaal te laten functioneren.

Groeipad

Je wordt opgeleid en gecertificeerd in gangbare methoden en technieken, zoals Prince2 en Agile Scrum, SAFe, TOGAF. Het interne IRIS-raamwerk biedt methoden en technieken om klantvraagstukken gestructureerd en gedegen aan te pakken. Naast een intensieve IRIS-Essentialsopleiding zijn er geregeld interne IRIS-verdiepingssessies. Op basis van je eigen ambitie kun je jezelf specialiseren in een specifieke rol.

Collega's aan het woord

Jos Overbeek (38) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil geen nummer zijn bij een groot consultancybureau en bij een bedrijf werken waar je zichtbare resultaten kan boeken die ertoe doen. Vind het belangrijk dat je naast het advies ook de uitvoering meemaakt (tot de nazorg aan toe).

Wat heb je gestudeerd?
Informatiekunde in Tilburg

Wat doe je in je vrije tijd
Hardlopen, naar buiten, strand

Xandra Maan (31) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De drive om op inhoud en analyse de beste te zijn wordt gecombineerd met een zeer goede sociale band onder de collega’s. Daardoor voelde ik mij binnen een korte tijd al echt thuis in onze organisatie.

Wat was je vorige baan?
Customer Journey Expert bij ING

Wat doe je in je vrije tijd
Floorball, wandelen met de hond en bordspellen spelen

Rogier van Dam (46) - Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens een werkcollege maakte ik een informatieplan. De docent vond het goed en vroeg of ik bij zijn adviesbureau wilde werken; een groeiend team van ambitieuze adviseurs. Sindsdien ben ik telkens doorgegroeid.

Wat was je vorige baan?
Student assistent

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, gamen en smarthome

Verloop sollicitatieproces

Telefonische kennismaking
Kennismakingsgesprek met twee collega’s
Casusbespreking met twee collega’s
Arbeidsvoorwaarden-gesprek
Welkom!

Lijkt het je wat om bij ons te werken?

Projecten

Information Engineer en XML-contentspecialist

Financiering 13 wekenecho

Optimaliseren processen asielketen

Implementatie exportbeperkingen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

BIO-specialist

Ontwikkelen standaarden omgevingswet

Implementatie exportbeperkingen

Epic owner domein gegevens

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken