Vacature enterprise architect

Wil jij werken als Enterprise Architect? Dan hebben wij misschien de perfecte vacature voor jou. Als Enterprise Architect bij Vellekoop & Meesters (V&M) werk je namelijk aan het richting geven aan de ontwikkeling van overheidsorganisaties en hun informatievoorziening. Het is aan jou om de klantomgeving snel te doorgronden en op basis daarvan structuren aan te brengen die helpen om vraagstukken in te kaderen en hier richting aan te geven. Dit alles moet dan gebeuren in lijn met de doelen van de organisatie en de speerpunten van het management. Zo kun je bijvoorbeeld adviseren over de consequenties van een reorganisatie of wat goede strategieën zijn voor het vernieuwen van het ICT landschap.

Wat jij van ons krijgt

Wat we van jou verwachten

Werkzaamheden

"Als je het leuk vindt om met jouw werk bij te dragen aan de maatschappij, en je het een uitdaging vindt om behendig met bureaucratie om te gaan om verandering teweeg te brengen, dan is dit een baan voor jou."

Vacatures voor enterprise architect

Vaak zijn we ook bezig met de informatie-uitwisseling in ketens, waarbij het de uitdaging is om met meerdere organisaties (publiek én privaat) samen tot een resultaat te komen. Je weet goed te communiceren met bestuurders, lijnmanagement en de uitvoerende medewerkers en met hen een verbinding te creëren. Het doel hiervan is om te helpen de richting die je op papier uittekent ook in de praktijk te realiseren. We blijven na het geven van richting namelijk ook betrokken bij de realisatie van het project en helpen bij het maken van vervolgstappen. Dit doen wij telkens aan de hand van adviezen. Zo willen wij van de ingeslagen weg een groot succes maken. Daarmee is namelijk de klant geholpen, maar maak je zelf ook een ontwikkeling door. Je komt namelijk niet alleen met een goed advies, maar maakt ook mee wat het vergt om deze te realiseren. De geleerde lessen bieden jou de basis om dit in het vervolg nog beter te doen.

Wat verwachten wij van jou in onze
enterprise architect vacature?

Onze architecten werken veel voor de overheid en zijn bekend met TOGAF en Archimate. In toenemende mate wordt ook gevraagd om in een agile omgeving te werken, waarbij een architectuurrol in het Scaled Agile Framework of binnen de Open Agile benadering geplaatst wordt. Als je hier meer over wil weten kun je altijd even contact met ons opnemen om je vragen aan ons te stellen. Als jij een enterprise architect vacature hebt zien staan waarmee jij het liefste meteen aan de slag wil gaan, dan gaan we samen bekijken of jij de geschikte persoon bent om hier invulling aan te geven.

Over ons

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau met ruim 25 jaar ervaring bij met name overheid en not-for-profit organisaties. Onze adviseurs analyseren en realiseren oplossingen voor complexe organisatie-, innovatie- en informatievraagstukken. Informatiehuishouding speelt een centrale rol om organisaties en procesketens beheersbaar en optimaal te laten functioneren.

Groeipad

Je wordt opgeleid en gecertificeerd in gangbare methoden en technieken, zoals Prince2 en Agile Scrum, SAFe, TOGAF. Het interne IRIS-raamwerk biedt methoden en technieken om klantvraagstukken gestructureerd en gedegen aan te pakken. Naast een intensieve IRIS-Essentialsopleiding zijn er geregeld interne IRIS-verdiepingssessies. Op basis van je eigen ambitie kun je jezelf specialiseren in een specifieke rol.

Collega's aan het woord

Jos Overbeek (38) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil geen nummer zijn bij een groot consultancybureau en bij een bedrijf werken waar je zichtbare resultaten kan boeken die ertoe doen. Vind het belangrijk dat je naast het advies ook de uitvoering meemaakt (tot de nazorg aan toe).

Wat heb je gestudeerd?
Informatiekunde in Tilburg

Wat doe je in je vrije tijd
Hardlopen, naar buiten, strand

Xandra Maan (31) - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De drive om op inhoud en analyse de beste te zijn wordt gecombineerd met een zeer goede sociale band onder de collega’s. Daardoor voelde ik mij binnen een korte tijd al echt thuis in onze organisatie.

Wat was je vorige baan?
Customer Journey Expert bij ING

Wat doe je in je vrije tijd
Floorball, wandelen met de hond en bordspellen spelen

Rogier van Dam (46) - Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens een werkcollege maakte ik een informatieplan. De docent vond het goed en vroeg of ik bij zijn adviesbureau wilde werken; een groeiend team van ambitieuze adviseurs. Sindsdien ben ik telkens doorgegroeid.

Wat was je vorige baan?
Student assistent

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, gamen en smarthome

Verloop sollicitatieproces

Telefonische kennismaking
Kennismakingsgesprek met twee collega’s
Casusbespreking met twee collega’s
Arbeidsvoorwaarden-gesprek
Welkom!

Lijkt het je wat om bij ons te werken?

Projecten

Impactanalyse WOO, WEP, WMEBV en WDO

Projectarchitect

Implementatie verkeersmanagementsysteem

Transitie vangstregistratietaken- en systemen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Ontwikkelen data-architectuur

Projectleider Landelijke Benadering Risicovolle bedrijven

Transitie vangstregistratietaken- en systemen

Inrichten van databeheer en analytics

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken