Vacature data analist

Een data analist is een professional die data kan omzetten naar bruikbare informatie voor management en opdrachtgevers. Ze pakken ruwe en onverwerkte data die in dat formaat nog niet kan worden begrepen en geïnterpreteerd. Vanaf het moment dat de data analist daar klaar mee is, wordt er informatie van gemaakt en kunnen andere mensen het begrijpen. Het is dus de taak om gegevens te verzamelen en te controleren en daar informatie van te maken. Die informatie wordt daarna gebruikt om strategieën te bepalen en beleidskeuzes te maken, dus het is belangrijk dat het werk correct en grondig wordt uitgevoerd.
 

Wat doet een data analist

Een data analist moet niet verward worden met een data scientist, ook al hebben beide functies veel gemeen. Als je reageert op onze data analist vacature dan zet je gegevens om in informatie. Een data scientist doet daar ook voorspellingen over en zet modules op, maar dat doet de data analist niet. Je bent voornamelijk bezig met het verzamelen, corrigeren en ordenen van data, met het voorbereiden en uitvoeren van onderzoeken, met het opstellen van rapportages en het adviseren van het management.

Wat verwachten wij van jou?

Als je besluit op deze vacature te reageren, dan moet je een relevante HBO- of WO opleiding hebben afgerond, bijvoorbeeld in bedrijfskunde, informatica of wiskunde. Je bent strategisch aangelegd, kunt goed analyseren en communiceren en hebt diepgaande kennis van de computerprogramma’s die gebruikt worden bij het ordenen van een grote hoeveelheid data. Wij werken veel met overheden en non-profit organisaties, dus we vinden het ook belangrijk dat je betrokken bent met maatschappelijke kwesties en dat je enkele jaren ervaring hebt. Heb je dit en meer, bekijk dan onze vacature ervaren data analist eens. Wij bieden jou een afwisselende rol bij een interessante werkgever terwijl we je blijven coachen en begeleiden. Met onze steun en 25 jaar ervaring als onafhankelijk adviesbureau werken we samen richting een vruchtbare samenwerking en een leerzame en slimme carrière voor jou.

Wat wij doen bij Vellekoop & Meesters

Architectuur

Informatieanalyse

Projectmanagement

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

Of neem direct contact op met onze medewerkers.

Contactformulier

Projecten

Ontwikkelen standaarden omgevingswet

Epic owner domein gegevens

Enterprise architect

Implementatie verkeersmanagementsysteem

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Ontwikkelen standaarden omgevingswet

Implementatie verkeersmanagementsysteem

Harmonisering applicaties en rijksvastgoedprocessen

Projectleider bNC SDG

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken