Informatiebeveiliging

Wat houdt informatiebeveiliging precies in?
Informatiebeveilliging speelt binnen de overheid een steeds grotere rol in het vakgebied van informatiemanagement. Nieuwe wetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) en de Wet Meldplicht Datalekken, moeten ervoor zorgen dat overheidsinstanties veilig en vertrouwelijk omgaan met gegevens van burgers en bedrijven. Informatiebeveiliging is continu in ontwikkeling, onder meer met de invoering van wetten zoals de Wet Digitale Overheid (die regelt dat Nederlandse burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de (semi-)overheid) of de Wet Open Overheid (ter vervanging van de WOB, bedoeld om overheden transparanter te maken en moet ervoor zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is).

Informatiebeveiliging bij de overheid

Als we het hebben over informatiebeveiliging, dan hebben we het over vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie. Het is een reeks maatregelen, processen en procedures die alle informatie die in een bedrijf wordt geproduceerd moet beschermen tegen externe- en interne bedreigingen. Deze bedreigingen zijn met de digitalisering natuurlijk veel groter en talrijker geworden. Het doel van deze beveiliging is om risico’s te minimaliseren, om continuïteit te bevorderen en om kansen te vergroten. Vellekoop en Meesters weet wat er speelt en wat er nodig is om informatiebeveiliging binnen uw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Zonder dat dit de primaire bedrijfsvoering in de weg zit.
 

Meer weten over informatiebeveiliging bij de gemeente of overheid?

Vellekoop & Meesters is een organisatie die klaarstaat voor non-profit organisaties, gemeentes en overheidsinstellingen. We helpen bij het inrichten van de informatiebeveiliging bij een gemeente, maar ook als het aankomt op de informatiebeveiliging bij de overheid. U kunt altijd contact met ons opnemen om hier vragen over te stellen. Ook kunnen we dan gelijk een vrijblijvende afspraak maken, waarbij we samen met u bekijken wat precies de behoeften op dit gebied in uw organisatie zijn.

Wat wij doen bij Vellekoop & Meesters

Architectuur

Informatieanalyse

Projectmanagement

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

Of neem direct contact op met onze medewerkers.

Contactformulier

Projecten

Epic owner domein gegevens

Ontwikkelen pandemische paraatheid

Harmonisering applicaties en rijksvastgoedprocessen

Lead Architect programma Ketenvoorzieningen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken

Projecten

Ontwikkelen data-architectuur

Business analyse implementatie NIPT

Epic owner domein gegevens

Programma Wet Straffen en Beschermen

Contact

Vellekoop & Meesters
Drs. W. van Royenstraat 3a
3871 AN Hoevelaken